BYGGERI - Telefon: 6341 1240
INDUSTRI/VVS - Telefon: 6341 1230

Nyhedsliste

Zemseal®│Sådan sikrer du din betonkonstruktion UNDER terræn imod fugt- og vandindtrængning i hele bygningens levetid!

Ligesom der er forskel på biler, er der forskel på membraner til vandtætning! Du kan sagtens komme fra A til B i en Up!, men sidder du bag rattet i en Touareg Elegance fra VW vil oplevelsen unægteligt være anderledes. Nogle vil endda sige bedre … Taler vi om membraner, er der lige så stor forskel. Læs med ↓

Byggeri 14. maj 2020

Derfor bør du vælge Zemseal som før-monteret membran til beskyttelse imod fugt- og vandindtrængning i betonkonstruktioner UNDER terræn

Alle de membraner, vi har på hylderne, sikrer dig, at vand og fugt ikke trænger ind i din betonkonstruktion. En membran som Zemseal fra Max Frank kommer imidlertid med så mange flere fordele, at helhedsoplevelsen er unik. 
 
Med Zemseal får du en membran:
 
✓ der er kemisk bindende til betonen
✓ der er mekanisk bindende til betonen
✓ der forhindrer enhver form for vandring af vand mellem membran og beton
✓ der sikrer din bygning imod indtrængning af radon
✓ der sikrer din betonkonstruktion permanent – altså i hele bygningens levetid
✓ der sagtens kan holde til at ligge ude og tåler al nedbør 
✓ der kommer i brede ruller á fx 2 meter, som kun vejer 22 kg
✓ der kommer med selvklæbende samlinger og er let at montere på byggepladsen
✓ der kan installeres uden brug af specielt værktøj eller åben ild 
✓ der kan anvendes i elementproduktion. 
 
Det er ingen hemmelighed, at vi her hos Gottfred har rigtig mange forskellige vandtætningsmembraner på hylderne alt efter hvor og hvordan, du ønsker at forsegle din betonkonstruktion.
 
Zemseal er vores før-monterede 2-lagsmembran til fugt- og vandtætning af betonkonstruktioner UNDER terræn. Og som vi gerne vil vise dig på billederne herunder, betyder det, at membranen bliver rullet ud, før der støbes direkte ovenpå den.
 
 
Èn af Zemseals mange fordele er, at membranen består af 2 lag, som både sikrer en kemisk og mekanisk binding til betonen. Du får altså en dobbeltbinding, der gør, at membranen bliver en selvstændig, permanent og vandtæt del af bygningen i hele dens levetid. Membranen er altså fuldt funktionsdygtig i al den tid, konstruktionen står. Og det er den fordi:
 
  1. membranen er skabt af polypropylen (PP) belagt med en ikke-vævet geotekstil fleece med fordybninger, der sikrer en mekanisk binding til betonen.
     
  2. membranens fleece er belagt med et klæbeforbedrende limmiddel (polymer primer), som danner en kemisk binding med cementpastaen under hærdning af betonen. Lige så snart den friske beton rammer fleecen, bliver limen altså aktiveret.
At Zemseal er selvstændig betyder egentligt bare, at du ikke behøver at anvende øvrige hjælpemidler i forbindelse med din vandtætning. Membranen fungerer som selvstændig tætning af din beton! 
 


Med Zemseal sikrer du også din bygning imod indtrængning af radon

Zemseal bliver typisk brugt til vandtætning under bundplader før opbygning af armering og støbning af beton og er så fleksibel, at hvis terrænet underneden synker, så er membranen stadig permanent bundet til betonen. Ydermere forhindrer membranen enhver form for vandring af vand mellem selve membranen og beton.
 
Og så er membranen også resistent over for skadelige stoffer i jorden og i grundvandet. Det betyder blandt andet, at membranen sikrer din konstruktion imod indtrængning af radon, da den er gastæt. Når du anvender Zemseal, behøver du derfor ikke at lægge en radon-membran ud. Zemseal sikre dig også hér.
 

Regn og sne påvirker hverken membranen eller monteringen

Zemseal lader sig hverken påvirke af regn eller sne! Hér har vi altså at gøre med en robust membran, der sagtens kan rulles ud og monteres, selvom der er masser af nedbør i luften. Det er endda også muligt at rense membranen med en højtryksrenser, før betonen lægges ud, uden at membranens overflade tager skade.
 

Let og hurtig installation med selvklæbende samlinger uden brug af specielt værktøj eller åben ild

Og alle Zemseals fortræffeligheder stopper ikke her! Fordi membranen har selvklæbende samlinger hele vejen ned langs rullen, foregår montage uden brug af varmsvejsning eller anden form for specielværktøj. Når membranen skal overlappe, trækker du bare en stykke folie af og klæber overlapperne sammen.
 
 
De tværgående samlinger tapes med Zemseal Fleece tape, mens gennemføringer og lignende tætnes med Zemseal Flex Paste CB – de eneste 2 former for tilbehør, du har behov for.
 

Permanent forsegling, når du støber elementer 

Holdbar og permanent forsegling i hele konstruktionens levetid gælder også, når du støber elementer. Zemseal kan nemlig sagtens anvendes i elementproduktion, hvor membranen bliver støbt ind i elementvæggene på fabrikken.
 
Her ruller du membranen ud i din støbeform og monterer den, hvorefter armeringen bliver lagt og din beton støbes direkte ovenpå membranen. Og fordi membranen hæfter mekanisk og kemisk til betonen, bliver den siddende som en hud på betonvæggen efter afforskalling.
 
Du står nu med en række betonelementer, der efter montering udelukkende skal vandtætnes ved elementernes samlinger – en procedure, der sparer dig for rigtigt meget tid på byggepladsen. På samlingerne er det en fordel at anvende en selvklæbende membran som Zemseal PA.
 

Er du nysgerrig på Zemseal før-monterede 2-lagsmembran?

Har du spørgsmål eller vil du gerne vide mere om, hvordan vores membraner til vandtætning af betonkonstruktioner UNDER terræn kan gavne dit byggeri, er du altid velkommen til at give et kald eller sende en mail til os eller én af vores kolleger i Byggeri:

Bo Svendsen
Salgsleder, Sjælland
M: +45 30738959
bsv@gottfred.dk

Helle Larsen
Specifications- & Project Manager
M: +45 92152093
hla@gottfred.dk

John M. Lings
Salgskonsulent, Midt- & Nordjylland
M: +45 26877218
jol@gottfred.dk

Carsten Søby
Salgskonsulent, Fyn & Sydjylland
M: +45 2687 7215
cas@gottfred.dk

Thomas Esmann  
T: +45 6341 1251
M: +45 3073 9460

Nyhedsliste