BYGGERI - Telefon: 6341 1240
INDUSTRI/VVS - Telefon: 6341 1230

Vibrationsdæmpere

Vibrationsdæmpere│Svingningsdæmpere til industrien
Vibrationsdæmpere afhjælper svingninger og vibrationer i maskiner. Er der eksempelvis inkorporeret en kompressor i din maskine, vil du gerne undgå, at kompressorens vibrationer forplanter sig til maskinens øvrige dele. Viberationsdæmperne bliver derfor monteret i maskinen for at afhjælpe vibrationer og den støj, de medfører.

Det samme gælder vibrationer og svingninger i bilen. I køleskabet eller i vaskemaskinen. I produkter og maskiner, som har indbygget motor, er der monteret vibrationsdæmpere, så svingningerne ikke gør, at maskinen bevæger sig unødigt, eller simpelthen bliver rystet fra hinanden.

Du har altså brug for at montere vibrationsdæmpere, når du arbejder med et apparat eller en maskine, der udsender vibrationer, som enten kan forplante sig til øvrigt maskineri eller gøre skade på eget materiale og funktionalitet. 

Hvilke vibrationsdæmpere│svingningsdæmpere har du brug for?
Det standardmateriale, der omslutter vores viberationsdæmpere, er en MK naturgummi i shore 55. Men alt efter hvilket miljø dæmperne skal sidde i, arbejder vi med flere forskellige typer gummi på viberationsdæmperne. Afklarende spørgsmål er derfor en vigtig del af vores rådgivning.

Skal dæmperne eksempelvis monteres i en svømmehal, arbejder vi med en langt mere hårdføre type gummi, der ikke forgår under påvirkning af den type klor og syre, der udgør en væsentlig del af dette miljø.    

Og når vi taler om type og miljø, bliver vi oftest mødt med spørgsmål om:

  • Hvilke størrelser gevindene har i vibrationsdæmperne?
  • Hvilken type stål dæmperne, er lavet af? El-galvaniseret, rustfrit eller syrefast?
  • Hvilket fleksibelt materiale, der omslutter gevindet i dæmperen? Og hvilken blødhed materialet har?

Specialfremstilling af unikke vibrationsdæmpere i Europa
Vores vibrationsdæmpere bliver fremstillet i Europa. Og fordi vores samarbejdspartner er selvproducerende, har vi mulighed for at specialfremstille lige præcis den dæmper, du har behov for, i den højde, diameter, i det gummi-materiale og med den gevindindsats eller stift, der tilgodeser dæmperens placering i din maskine og i det miljø, maskinen bliver en del af.

Hos Gottfred Petersen har vi standard vibrationsdæmpere på lager, men har altså mulighed for at producere unikke løsninger til dig. Alt du skal gøre er at give os et kald!

Ring til os på 63 41 12 30 eller kontakt vores salgs- og rådgivningsteam