BYGGERI - Telefon: 6341 1240
INDUSTRI/VVS - Telefon: 6341 1230

Glidere / Glidesøm

Glidere & glidesøm
Glidere og glidesøm skal som navnene foreskriver få et møbel eller rørben til at glide hen over et gulv. Når møbler har glidere eller glidesøm fastgjort til sine ben, undgår du mærker og ridser på dit gulv eller på dine fliser. Ydermere har glidere og glidesøm den effekt, at en stol bliver lydsvag, når du trækken den ud.

Vores glider bliver af og til forvekslet med dupsko, mens forvirringen bliver total, når glidesøm går under betegnelsen ”lange dupsko”, fordi de bliver sømmet fast forenden af et bord- eller stoleben i træ.

 Fælles for såvel glidere som glidesøm er, at de fungerer som en afslutning. Og i langt de fleste tilfælde som afslutning på et møbel: 

  • Glidere bliver fastgjort for enden af forskellige former for stålrør eller stoleben og er med til at tilføre møblet et unik udtryk. Nogle glidere sidder som en klemme omkring et rør og fastlåser derfor sig selv, mens andre bliver gjort fast via en indvendig montering i kvadratiske, rektangulære eller runde profiler.

  • Glidesøm fungerer som en afslutning på et stoleben eller bordben i træ. Glidesømmene kommer i flere forskellige farver, og du kan også få glidesøm med filt, hvor filten fungerer som et ekstra beskyttende lag. Ved montering af et glidesøm beskytter du således både møblets træstruktur og gulvet.

Glidere som glidesøm kommer i et hav af størrelser! Du finder størrelserne, når du klikker på billederne herunder. Her kan du også se, hvordan du fæstner eller monterer både glidere og glidesøm på dit rør eller stoleben.  

Skal du bruge glidere eller glidesøm – og hvilken størrelser?
Er du i tvivl om, hvorvidt du skal bruge glidere eller glidesøm? Og hvilken farver eller størrelser? Uanset hvilken udfordring, du står med, hjælper vi dig hele vejen med al den rådgivning, du har brug for. Alt du skal gøre er at give os et kald!

Ring til os på 63 41 12 30 eller kontakt vores salgs- og rådgivningsteam